Bayer ForwardFarming

Dialoog over duurzame landbouw

Bayer ForwardFarming is een kennisplatform rond duurzame landbouwpraktijken, bedoeld om de dialoog tussen ons bedrijf, landbouwers en andere belangengroepen te versterken. In Nederland is momenteel een FormwardFarm in ontwikkeling.

Bayer Forward Farming

In België is boerderij ‘Hof ten Bosch’ in Huldenberg een goed voorbeeld van een ForwardFarm in bedrijf. Bayer sloeg de handen ineen met bedrijfsleiders Josse en Jan Peeters om een aantal innoverende en duurzame landbouwconcepten uit te testen. Zo maakt de boerderij gebruik van geavanceerde weerstations, om beter in te schatten wanneer de mogelijke ziektedruk in de gewassen toeneemt.

 

De tractoren werken met de modernste gps-systemen, om de behandeling van gewassen tot op 2 cm nauwkeurig uit te voeren. Er werd ook een Phytobac®-systeem geplaatst, dat het reinigingswater op milieuvriendelijke wijze verwerkt, met resten van gewasbeschermingsmiddelen. Verder worden op Hof ten Bosch ook nuttige insecten ingezet, om hun schadelijke soortgenoten te bestrijden, en worden tussen de akkers gras- en bloemenzones aangelegd, om de biodiversiteit te stimuleren.

 

 Ook in Nederland zal de nadruk liggen op kennisdeling en partnerships om tot innovatieve oplossingen te komen.