17 juli 2018

Mantelzorgvriendelijke erkenning voor Bayer in Mijdrecht

Mijdrecht – 17 juli 2018: Bayer in Mijdrecht ontving onlangs de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Jeroen de Wildt van Werk&Mantelzorg bij Mezzo, reikt de officiële erkenning uit aan Werner De Prins, Country Division Head Pharmaceucals Benelux, en Alinda Hingstman, Human Resources. “Wij zijn heel blij met en trots op deze bijzondere erkenning. Ze toont aan dat wij onze mantelzorgers op alle gebied ondersteunen om zowel hun carrière als hun zorgtaken te kunnen vormgeven.”

 

In Nederland is een op de vijf werknemers mantelzorger. De landelijke erkenning van Mezzo onderstreept het belang van goede ondersteuning voor mantelzorgers en laat zien dat Bayer de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor zijn werknemers. Bayer heeft een goed personeelsbeleid en zorgt ervoor dat het thema bespreekbaar wordt tijdens de gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers en tussen medewerkers onderling. Het bedrijf wijst op de wettelijke en door Bayer aangeboden verlofregelingen, de flexibele werkmogelijkheden en biedt maatwerkoplossingen voor een goede balans tussen werk en privé.

 

Mantelzorgvriendelijke geneesmiddelensector

Mantelzorg is een maatschappelijk thema dat steeds belangrijker wordt. In Nederland is een op de vijf werknemers mantelzorger. Daarom hebben de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) en Mezzo sinds 2016 de handen ineen geslagen om te werken aan een mantelzorgvriendelijke geneesmiddelensector. De 44 leden van de Vereniging streven naar de erkenning ‘mantelzorgvriendelijk bedrijf’. Bayer nam als lid van de Vereniging deel aan dit maatschappelijke project.

 

Over Bayer:

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens van dienst zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde door innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2017 telde Bayer ongeveer 99.800 medewerkers en bedroeg de omzet 35 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,4 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,5 miljard euro. Voor meer informatie, zie www.bayer.nl.