Innovatie

Onderzoek bij Bayer

Als onderneming van uitvinders heerst binnen Bayer een echte onderzoeksmentaliteit. Investeren in technologische vooruitgang: het zit in ons DNA. Innovaties vormen nu eenmaal dé basis voor concurrentievermogen en groei, en dus ook voor onze toekomstige successen.

Door focus op Onderzoek en Ontwikkeling, sterke aandacht voor groeipotentieel en groeimarkten en een nationaal en internationaal netwerk van sterke partners, hebben we een sterke basis om te kunnen innoveren en het succes van ons bedrijf in de toekomst te garanderen. In 2016 besteedden we in totaal €4,666 miljard Euro aan Onderzoek en Ontwikkeling. Goed voor 9,8% van de verkoop.  Wereldwijd werken er 15.000 mensen in Onderzoek en Ontwikkeling.

Wij geloven sterk in samenwerkingen met externe partners uit de academische en de bedrijfswereld. Deze partnerships stellen ons in staat om het extreme potentieel voor innovatie te benutten via open innovatie.

 

Onderzoek en ontwikkeling uitgaven 2016

 

Betrouwbare bescherming van de intellectuele eigendom op wereldvlak is van essentieel belang voor een innoverende onderneming als Bayer. In 2016 had Bayer wereldwijd ongeveer 50.800 geldige octrooiaanvragen en octrooien gelinkt aan ongeveer 5.000 uitvindingen.