09 april 2018

Onderzoeksprijs al jaren een stimulans om patiënten nog beter te kunnen helpen

Twee jonge onderzoekers winnen Bayer Ophthalmology Research Awards

MIJDRECHT, 9 april  – Vorige week zijn voor het zesde jaar op rij de Bayer Ophthalmology Research Awards (BORA) uitgereikt. Dit jaar maakten de deelnemers kans op de prijs in twee categorieën: Clinical Scientist (voor arts-onderzoekers met een MD-diploma) en Scientist (voor onderzoekers met een MSc-diploma). In de categorie Clinical Scientist heeft het project ‘Non-Hodgkin oogkas-lymfoom (NHOL)’ van Kamil Laban van het UMC Utrecht gewonnen. De prijs in de categorie Scientist ging naar het project ‘Centrale Sereuze Chorioretinopathie (Serosa)’ van Roos Schellevis van het Radboud UMC.  De prijzen ter waarde van 17.500 euro per project werden in Groningen op de vooravond van het NOG-congres uitgereikt. Deze subsidie is voor de duur van één jaar.

 

Bayer wil met de BORA innovatie binnen de oogheelkunde stimuleren en het wetenschappelijke inzicht en de klinische behandeling van oogheelkunde bevorderen om mensen met oogproblemen nog beter te kunnen helpen. Het bedrijf onderstreept hiermee zijn intentie en missie om innovatieve geneesmiddelen en behandelingen voor oogaandoeningen te ontwikkelen. Toekenning van de Ophthalmology Awards is bepaald door de Grants Review and Awards Committee, een volledig onafhankelijke commissie van vooraanstaande oogheelkundige specialisten. Deze beoordelingscommissie beoordeelt de projecten op onder meer het innovatieve karakter, wetenschappelijke kwaliteit en de haalbaarheid van het onderzoek.

 

Bayer en oogheelkunde

Bayer ontwikkelt geneesmiddelen om oogziekten te behandelen en het gezichtsvermogen tot op hoge leeftijd te behouden. We richten ons op de ontwikkeling van nieuwe therapeutische behandelopties voor oogziekten zoals natte leeftijdgebonden maculadegeneratie, diabetisch macula-oedeem, macula-oedeem als gevolg van veneuze occlusie (tak- of stamafsluiting) van het netvlies en myope choroïdale neovascularisatie. Om innovatie binnen de oogheelkunde te stimuleren en het wetenschappelijke inzicht en de klinische behandeling van oogheelkunde te bevorderen heeft Bayer de Bayer Ophthalmology Research Awards in het leven geroepen.

 

Over Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten in de Life Science-sectoren van de gezondheidszorg en de landbouw. Bayer werkt met zijn producten en diensten voor het welzijn van de mens en draagt bij aan een hogere kwaliteit van leven. Tegelijkertijd creëert Bayer waarde door innovatie, groei en een hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke ‘corporate citizen’. In het boekjaar 2017 telde Bayer ongeveer 99.800 medewerkers en bedroeg de omzet 35 miljard euro. De investeringen bedroegen 2,4 miljard euro en de R&D-uitgaven 4,5 miljard euro. Voor meer informatie, zie www.bayer.nl.

 

 

L.NL.COM.04.2018.1478

 

Contact:

Hélène de Kruijs, 0622463921

Email: helenede.kruijs@bayer.com

 

Toekomstgerichte verklaringen

Dit bericht kan uitspraken bevatten over de toekomst op basis van huidige veronderstellingen en voorspellingen gemaakt door het bestuur van de Bayer. Door uiteenlopende bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de toekomstige werkelijke resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling, of de prestaties van het bedrijf aanzienlijk verschillen van de schattingen die hier worden gemaakt. Deze factoren omvatten deze besproken in openbare rapporten van Bayer die beschikbaar zijn op de website van Bayer www.bayer.com. Het bedrijf aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid om deze toekomstgerichte verklaring te actualiseren of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.