Bayer in Nederland

Bayer is al meer dan 100 jaar stevig verankerd in Nederland. Bayer heeft vestigingen in Mijdrecht, Maastricht, Wageningen, Bergschenhoek en Enkhuizen. In totaal werken er rond de 1000 mensen in Nederland bij Bayer. 

 

Locaties:

Bayer - Mijdrecht

Mijdrecht

In Mijdrecht werken ruim 300 medewerkers voor de divisies Pharmaceuticals, Consumer Health, Crop Science en de business unit Animal Health, met name op het gebied van marketing, verkoop, klantenservices, registratie en ondersteunende diensten.

Maastricht

In Maastricht werken meer dan 100 medewerkers aan de verkoop, distributie en onderhoud van radiologie-apparatuur. De businessunit Radiologie is wereldwijd sectorleider op het gebied van radiologie (contrastmedia, apparatuur, informatica).

Wageningen


In Wageningen werken ongeveer 70 medewerkers aan veredelingsprogramma's voor groentengewassen die in het open veld groeien, zoals bloemkool, brocolli, wortel en vele andere heerlijke groenten.

Enkhuizen


de vestiging in Enkhuizen richt zich op het bewerken, verpakken en verzenden van de groentenzaden. Hiervandaan gaan vele verpakkingen de hele wereld over. Ruim 130 collega's zijn hier werkzaam.

Amsterdam


Amsterdam is de vestiging van waaruit ruim 250 medewerkers klanten ondersteunen in heel Europa, Midden Oosten en Afrika. met meer dan 40 nationaliteiten is dit een zeer internationaal gerichte vestiging.

Tijdslijn

1913: In Arnhem wordt de dochterondernemening Friedr. Bayer & Co. opgericht

1963: Bayer Nederland B.V. wordt opgericht, ook in Arnhem

1969: Bayer Farma N.V. verhuist naar Mijdrecht

1992: Start Benelux-organisatie

2001: Wereldwijde overname van Aventis CropScience door Bayer

2007: Bayer neemt wereldwijd alle activiteiten van Schering AG over. Farma divisie heet Bayer Schering Pharma

2013: Bayer viert wereldwijd zijn 150e verjaardag

2014: Besluit tot strategische heroriëntering met een focus op Life Sciences