Bayer in Nederland

Bayer is al meer dan 100 jaar stevig verankerd in Nederland. Bayer heeft vestigingen in Amsterdam, Bergschenhoek, Enkhuizen, Maastricht, Mijdrecht en Wageningen. In totaal werken er rond de 1200 mensen bij Bayer in Nederland. 

 

Locaties:

Bayer - Mijdrecht

Mijdrecht

In Mijdrecht werken ruim 300 medewerkers voor de divisies Pharmaceuticals, Consumer Health, Crop Science en de business unit Animal Health, met name op het gebied van marketing, verkoop, klantenservices, registratie en ondersteunende diensten.

Maastricht

In Maastricht werken meer dan 100 medewerkers aan de verkoop, distributie en onderhoud van radiologie-apparatuur. De businessunit Radiologie is wereldwijd sectorleider op het gebied van radiologie (contrastmedia, apparatuur, informatica).

Wageningen


In Wageningen werken ongeveer 80 medewerkers aan veredelingsprogramma's voor groentengewassen die in het open veld groeien, zoals bloemkool, brocoli, wortel en vele andere voedzame, heerlijke groenten.

Enkhuizen


de vestiging in Enkhuizen richt zich op het bewerken, verpakken en verzenden van de groentenzaden. Hiervandaan gaan vele verpakkingen de hele wereld over. Ruim 130 collega's zijn hier werkzaam.

Bergschenhoek

De site in Bergschenhoek is één van de belangrijkste locaties voor de groentenzaadactiviteiten van Bayer. We werken er vol passie aan het ontwikkelen van nieuwe groentezaadvariëteiten die kunnen uitgroeien tot hoogwaardige en voedzame producten die bijdragen aan een uitgebalanceerde maaltijd.

De Bergschenhoek-site bestaat uit zeven kassen voor onderzoek, veredelings- en testactiviteiten, een zaadverwerkingsinstallatie, kwaliteitscontrole en onderzoekslaboratoria en het hoofdkantoor voor onze groentezaaddivisie in Europa, het Midden-Oosten en Regio Afrika.

 

 

 

Amsterdam


Amsterdam is de vestiging van waaruit ruim 250 medewerkers klanten ondersteunen in heel Europa, Midden Oosten en Afrika. met meer dan 40 nationaliteiten is dit een zeer internationaal gerichte vestiging.

Tijdslijn

1913: In Arnhem wordt de dochterondernemening Friedr. Bayer & Co. opgericht

1963: Bayer Nederland B.V. wordt opgericht, ook in Arnhem

1969: Bayer Farma N.V. verhuist naar Mijdrecht

1992: Start Benelux-organisatie

2001: Wereldwijde overname van Aventis CropScience door Bayer

2007: Bayer neemt wereldwijd alle activiteiten van Schering AG over. Farma divisie heet Bayer Schering Pharma

2013: Bayer viert wereldwijd zijn 150e verjaardag

2014: Besluit tot strategische heroriëntering met een focus op Life Sciences